Roman Novák obhájil prvenstvo z minulého ročníka

07.01.2020 21:12

Novoročný stolnotenisový turnaj v Jarnej sa tento rok konal netradične v nedeľu 05.01., ale už tradične v priateľskej atmosfére. Ani tento rok nechýbali výborné výkony súťažiacich, plno zápasov a napätie až do samého konca.

8. ročník prilákal do Jarnej 16 hráčov, ktorí boli rozdelení do dvoch skupín. Systém rozdeľovania hráčov bol odvodený z umiestnenia hráčov z predošlého ročníka, čiže novici boli automaticky dosadení na spodné priečky. Skupina A bola v zložení Roman Novák (minuloročný víťaz), Jozef Ulehla, Martin Veverka, Jozef Krajčovič, Adam Glasa, Milan Drška, Matej Ochaba a Peter Zachar. Do skupiny B boli vylosovaní Štefan Dubovský, Peter Glasa, Radoslav Smák, Stanislav Glasa, Aurel Krajčovič, Jozef Vyskoč, Timotej Puchoň a Jakub Glasa. Každého hráča teda čakala pestrá porcia siedmych zápasov v základnej skupine. Prvé loptičky začali po stoloch lietať o 15. hodine, kedy sa taktiež otvoril bufet v zložení svokra a nevesta (Danka a Ivka Krajčovičové). Bufet ponúkal množstvo povolených dopingových produktov od piva cez fazulovicu až po víno. Kuchársky tím v zložení Richard Krajčovič, Jozef Krajčovič, Aurel Krajčovič, Samuel Krajčovič, Danka Krajčovičová, Adam Glasa a Valika Mezeiová sa postaral o pochúťku, ktorá hráčom dodala energiu do zápasov.  

Výkony hráčov v základných skupinách jasne určili, kto by mohol atakovať popredné priečky a kto ostane pred bránami štvrťfinále. Hlavne zápas v skupine A medzi Jožkom Ulehlom a Romanom Novákom (2:1) dvíhal divákov zo sedadiel. Práve oni sa v tom čase zhodli, že sledujú predčasné finále, v čom mali nakoniec pravdu. Zo skupiny A postúpili okrem Jozefa a Romana aj Martin Veverka a Peter Zachar. Skupina B bola od prvých zápasov poriadne zamotaná. Okrem Jozefa Vyskoča, ktorý túto skupinu vyhral nebolo jasné, kto obsadí pozíciu dva až sedem. Nakoniec sa k nemu pridali Stanislav Glasa, Timotej Puchoň a Peter Glasa. 

Štvrťfinálové zápasy Ulehla vs. Peter Glasa, Vyskoč vs. Zachar a Novák vs. Puchoň mali jasných víťazov, v každom zápase sa radovali prví menovaní. Vyrovnanejšie to bolo v zápase Veverka vs. Stanislav Glasa, ale prvý menovaný nakoniec ukázal väčšiu kvalitu a stal sa posledným semifinalistom. V prvom semifinále v súboji dvoch Jožkov (Ulehla vs. Vyskoč) sa radoval Ulehla, ktorý vyhral pomerom 2:0 a rovnako zdolal aj Roman Novák Martina Veverku. V boji dvoch porazených si náladu napravil Jozef Vyskoč. Nasledoval posledný zápas dňa, a to finálový medzi Jozefom Ulehlom a Romanom Novákom. Repríza zápasu zo základnej skupiny A dopadla lepšie pre Romana Nováka, ktorý Jožkovi oplatil vtedajšiu prehru. 

Roman sa tak stal prvým hráčom, ktorý dokázal obhájiť triumf z predošlého ročníka a v historických tabuľkách sa pridal k Jozefovi Vyskočovi v počte titulov na turnaji. 

Umiestneným hráčom gratulujeme a ďakujeme im za účasť, rovnako však aj ostatným hráčom, organizačnému výboru, sponzorom podujatia za vecné ceny (Obecný úrad Cífer, Stavebniny na Majeri Báhoň, Štefan Dubovský), Stanislavovi Glasovi za poskytnutý hrací stôl a všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tohto výborného podujatia.

Prajeme Vám všetko dobré v novom roku!