Fantastické vína, fantastická Nikolka!

03.12.2018 12:05

Rok 2018 sa pomaly blíži ku koncu, ale v jeho poslednom mesiaci sa toho v Jarnej stihlo a ešte stihne udiať veľa. Hneď prvý decembrový deň bol venovaný posväteniu mladých vín s následnou degustáciou. V tomto roku sa tejto malej súťaže zúčastnilo štrnásť vinárov, ktorí ponúkli dokopy dvadsaťdva vzoriek vín (15 bielych, 3 ružové a 4 červené). S presnosťou na minútu dorazil dôstojný pán Ján Jakúbek, ktorý sa postaral o posvätenie vín, a následne prišla na rad samotná degustácia. Celý proces aj s prestávkou trval desiatim degustátorom hodinku a pol a po krátkej prestávke sa k slovu dostal jeden zo štyroch organizátorov Richard Krajčovič, aby vyhlásil mená troch najlepších. Tretie miesto si z rúk nalievača a spoluorganizátora Adama Glasu prevzal Jozef Babčan za víno Rulandské biele. Na druhom mieste sa umiestnil Stanislav Glasa st. s vínom Dornfelder. Cenu mu odovzdal podpredseda OZ Gocnog Jozef Krajčovič. Víťaznú prvú cenu odovzdal starosta Cífera Maroš Sagan vinárovi Mariánovi Glasovi, ktorý degustáciu dobil s vínom Alibernet. Na tomto štvrtom ročníku sa tak stal tretím šampiónom po jeho bratovi Stanislavovi Glasovi ml. (rok 2017) a Richardovi Krajčovičovi (rok 2016 a 2015). 

Víťaz Marián Glasa (Vľavo) a starosta Cífera Maroš Sagan (vpravo).

Formálne náležitosti tak boli vyriešené a nasledovala voľná degustácia so zlatým klincom na záver v podobe sledovania finále Česko Slovensko má talent, kde Gocnogania očakávali s napätím vystúpenie Nikolety Šurinovej. Čakanie bolo dlhé, ale vyplatilo sa a ôsme vystúpenie večera roztriaslo celú budovu, a bubenícka bohyňa ukázala, že vo finále nie je náhodne. Počas celého večera všetci netrpezlivo čakali na rozhodnutie a čakanie si krátili posielaním prázdnych SMS na číslo 9956. Títo ľudia tak dostanú od Ježiška predčasný darček, v podobe vyšších faktúr za mobil, pretože počet SMS správ bol naozaj objemný. Ale vyplatilo sa, krátko pred pol dvanástou vyšlo z úst moderátorov meno víťaza Nikoleta Šurinová a veľké oslavy sa mohli začať. Aj vďaka skvelému úspechu Nikoletky nebolo nutné na ďalší deň upratovať zvyšky vína, neostalo totiž žiadne. 

Všetci vinári pokope.

S konštatovaním, že podujatie vyšlo na jednotku chce Občianske združenie pogratulovať a poďakovať umiestneným vinárom za fantastické vína, ale aj ostatným zúčastneným, zvyšným organizátorom Petrovi Glasovi a Samuelovi Krajčovičovi, všetkým ktorí podporili podujatie chutnými pokrmami k vínu a v neposlednom rade Nikolke za fantastické vystúpenie zavŕšene zaslúženým titulom! 

A víťazom Česko Slovensko má talent sa stáva NIKOLETA ŠURINOVÁ.

V tomto mesiaci môžete už ako tradične očakávať Mikuláša so svojimi kumpánmi čertom a anjelom, ktorí Vás prídu navštíviť vo štvrtok 6.12. od 17:00 hod.

Rok zakončíme oslavou Silvestra, v prípade tejto akcie si detaily ešte upresníme.