Hokejové šialenstvo po „gocnocky“

22.05.2019 23:19

Pred dvomi rokmi sme za ním vycestovali do Popradu, no do Košíc to tento rok nevyšlo. Čo z toho vyplýva? Musíme si vytvoriť vlastnú „Fehy“ fanzónu a prežiť v nej hokejové šialenstvo.

Myšlienka vytvorenia vlastnej fanzóny sa zrodila ešte pred dňom Zeme. V tento pekný slnečný deň okrem klasických úprav okolia dediny bolo na pláne vymaľovať stenu na bielo a využívať ju na premietanie zápasov. Pre zručné ruky majstrov Petra Glasu a Milana Dršku to nebol žiaden problém a tak sme mohli odškrtnúť prvý bod na ceste k vytvoreniu fanzóny. Ten druhý vyriešil dokonca ujo samotného Martina Fehérváryho, Stanislav Glasa ml., ktorý sa postaral o montáž poličky pre projektor. Projektor bol spolu s ostatnou TV technikou zapojený vďaka Richardovi Krajčovičovi, no a samotné ozvučenie miestnosti doklepol Adam Glasa. Každá partia ,,robošov“ má aj svojho vedúceho. V tomto prípade sa tejto funkcie zhostil Jozef Krajčovič, ktorý okrem častých ústnych dotazov aj nalial po deci. Fanzóna je hotová a pripravená na domáci šampionát. 

Prípravy fanzóny na šampionát.

V piatok 10.5. sa dvere fanzóny otvorili tesne pred ôsmou hodinou. Krátko na to prichádzali verní fanúšikovia so zásobami piva, vína, chipsov a chytali si tie najlepšie miesta. Vyše 30 ľudí videlo krásny hokej a hlavne víťazstvo našich hráčov nad reprezentantmi USA 4:1, vstup na MS ako HROM! Je teda samozrejmé, že po takomto zápase sa nikomu domov ísť nechcelo. Scenár z toho večera, že nám voľby do Európskeho parlamentu v sobotu 25.5. prekazia sledovanie nášho semifinálového zápasu vystriedal ten lepší, a to nedeľná grilovačka prasiatka počas nášho finálového zápasu. Bohužiaľ sme vtedy trošku predbiehali.

Atmosféra počas sledovania zápasu proti USA (4:1).

Nasledujúce tri zápasy naši chlapci prehrali postupne s Fínskom 2:4, s Kanadou 5:6 a nakoniec s Nemeckom 2:3, avšak vo všetkých stretnutiach sme boli svedkami skvelého hokeja z našej strany. Atmosféra na týchto zápasov, rovnako ako počas toho prvého s USA, bola fantastická. Starali sa o ňu tí najvernejší a najpohostinnejší ľudia z Jarnej. Lietajúce stoličky či údery do stolov sa po zápasoch s Kanadou a Nemeckom dajú pochopiť. Aj tu bolo cítiť to prepojenie emócii ľudí vo fanzóne s našimi hokejistami priamo na ľade, špeciálne s Maťom.

Cez prestávku sa odohrával zápas inej vekovej kategórie.

Po víťazstvách s Francúzskom 6:3 a Veľkou Britániou 7:1 sme ešte verili v nemeckú pomoc, avšak keď už ani tá neprišla, vedeli sme, že lepšie než 5. miesto v skupine nezískame. Zápas s reprezentantmi krajiny galského kohúta bol prvým, ktorý sa odohrával v inom čase ako predošlé štyri. Neskoré príchody poctivo pracujúcich ľudí boli preto na mieste. Maťovu asistenciu pri góle Sukeľa na 2:0 stihol každý a na jeho prvý bod na tohtoročných MS sme si tak mohli pripiť vo veľkom. V zápase s Dánskom, ktorý sme vyhrali 2:1 po samostatných nájazdoch, už síce o nič nešlo, ale víťazstvo spojené s peknými nájazdami a rozlúčkou Laca Nagya bolo príjemnou bodkou za sedem hlučných a zábavných fanzónových dní.

Gocnogania ukázali, že sa vedia pre hokej spoločne zapáliť. Veríme, že o rok budeme znova svedkami šampionátu, na ktorom Maťo nebude chýbať a my aspoň takýmto spôsobom budeme fandiť jemu a celému tímu! 

Všetky fotografie zo sledovania zápasov nájdete vo fotogalérii.