Prvenstvo zostalo doma!

27.01.2019 22:04

Už po siedmykrát bol január v Jarnej venovaný stolnotenisovému turnaju. Výnimkou bol iba prvý ročník, ktorý sa konal v decembri a mal prívlastok vianočný. Napínavú a súťaživú atmosféru bolo cítiť už týždeň dopredu, kedy sa pomaly začali prihlasovať prví hráči. Prihlasovanie sa uzavrelo deň pred turnajom, v piatok, kedy sa zhodou okolností konala aj Výročná členská schôdza, po ktorej mali domáci hráči možnosť trénovať. No a samozrejme, po tom ako šéfkuchár Peter Glasa so svojimi pomocníkmi Štefanom Dubovským, Milanom Drškom a Richardom Krajčovičom dovarili chutnú kapustnicu, začali loptičky lietať po stoloch. Išlo síce len o prípravné zápasy, ale bolo vidieť nasadenie a odhodlanie pred turnajom.

Dvere Domu kultúry sa otvorili hodinku pred oficiálnym zahájením a hneď na to začali prichádzať prví hráči. Tesne pred treťou už boli prítomní všetci prihlásení, a po krátkom privítaní a vysvetlení pravidiel sa turnaj mohol začať. Devätnásť hráčov bolo rozdelených do štyroch skupín, pričom tri boli päťčlenné a jedna štvorčlenná. Dokopy sa v základných skupinách odohralo tridsaťšesť zápasov, po ktorých nasledovala vyraďovacia časť. Štvrťfinálové dvojice vytvorili Michal Turcár a Roman Novák (1:2), Jaroslav Turcár a Jozef Ulehla (2:0), Ladislav Ulehla a Marián Baláž (0:2) a Oto Bagi Kováč a Martin Veverka (2:1). Postupujúci si následne skrížili cesty v dvoch semifinálových zápasoch, po ktorých sme spoznali mená finalistov. O zlato si nakoniec zahrali domáci zástupca Roman Novák a Jaroslav Turcár, ktorý prišiel z Veľkého Grobu. Po vyrovnanej dvojsetovej bitke si triumf nakoniec vybojoval Roman Novák, ktorý tak prerušil päťročné čakanie gocnockého hráča na triumf. Naposledy sa to podarilo v druhom ročníku Mariánovi Glasovi mladšiemu. Roman Novák sa tak pridal do šesťčlennej skupiny víťazov (2x Jozef Vyskoč, 1x Marián Glasa ml., 1x Igor Tučnovič, 1x Thorsten Eiterich). V súboji o tretie miesto zdolal Oto Bagi Kováč (Veľký Grob) cíferského zástupcu Mariána Baláža rovnako 2:0 na sety. Po tri a pol hodinovom turnaji prišlo k odovzdaniu cien postupne z rúk Dany Krajčovičovej, Jozefa Krajčoviča, Štefana Dubovského a Richarda Krajčoviča. Nasledovalo spoločné fotenie a nakoniec posedenie pri vínku a kapustnici. Všetky špeciality boli podávané v bufete, kde návštevníkov obslúžili Dana Krajčovičová a Ivana Hájeková.

Občianske združenie gratuluje víťazom, ďakuje za účasť všetkým devätnástim hráčom a ľuďom, ktorí sa zapojili do organizácie a prispeli k pohodového priebehu turnaja a v neposlednom rade sponzorom, ktorí akciu podporili finančne alebo hmotnými vecami. 

 
Sponzori podujatia
 
Norbert Šiška - ceny
Štefan Dubovský - ceny
Stavebniny na Majeri Báhoň - ceny
Obecný úrad Cífer - ceny
Stanislav Glasa ml. - stôl
rodina Krajčovičová, Glasová, Dršková, Dubovská – kapustnica
 
Zoznam hráčov
1. Róbert Cíferský Cífer
2. Adam Glasa Cífer - Jarná
3. Milan Drška Cífer - Jarná
4. Štefan Dubovský Cífer - Jarná
5. Jozef Krajčovič Cífer - Jarná
6. Jakub Haršany Jablonec
7. Marián Baláž Cífer
8. Michal Turcár Veľký Grob
9. Jaroslav Turcár Veľký Grob
10. Oto Bagi Kováč Veľký Grob
11. Róbert Glasa Cífer - Jarná
12. Jozef Ulehla Cífer
13. Peter Ulehla Cífer
14. Ladislav Ulehla Cífer
15. Martin Hajdučko Cífer
16. Norbert Vöröš Cífer - Pác
17. Dávid Košík Cífer - Pác
18. Martin Veverka Cífer
19. Roman Novák Cífer - Jarná